VIRGIL ACHIHAI - FOSTUL PRESEDINTE AL ALIANTEI EVANGHELICE DIN ROMANIA

VIRGIL ACHIHAI: „AM FOST MARTOR LA MĂRIREA ȘI DECĂDEREA ALIANȚEI EVANGHELICE DIN ROMÂNIA”

Vă aduc la cunoștință că vineri, 2 Octombrie 2015, a avut loc la Arad, Congresul Alianței Evanghelice din România. Cu această ocazie, a fost prezentat și un istoric al Alianței, scris de Bogdan Emanuel Răduț. Acesta s-a folosit atât de documente existente în arhive, cât și de mărturii personale.

„Istoria este ce li s-a întâmplat altora, memoria este ce mi s-a întâmplat mie”

Pornind de la acest citat, urmare a faptului că din 1991 am fost martor la mărirea și decăderea Alianței, mi-am adus și eu contribuția la scrierea acestei broșuri. În fond, întreaga istorie a Alianței se poate sintetiza în câteva fraze, după cum urmează:

„De ce Alianță?!?” Răspunsul este simplu: pentru unitate și mărturisire publică a activității creștinilor baptiști, creștini după Evanghelie și penticostali (în ordine alfabetică, ca să nu se supere nimeni) – nu pentru unificare, nu pentru pierderea identității ci pentru unitate. Prin Alianța Evanghelică din România a fost materializat un vis al unora dintre înaintașii noștri. Nu toți au primit cu inima deschisă acest proiect și nu toți cei care au fost parte din el l-au susținut cu toată inima. Poate era mai bine să-l critice pe față decât să îl susțină prin vorbe, dar nu prin fapte.

De multe ori, un vis frumos al unei generații nu găsește loc în inimile generației ce vine. Desigur, se va spune că fiecare generație are propria viziune, dar unitatea în Hristos nu este oare pentru toate generațiile?

Împreună pentru Hristos,
Virgil Achihai

Click pe imaginea de mai jos pentru a citi un extras din carte ca să ai o imagine clară asupra istoricului Alianței Evanghelice din România.
(ALIANȚA EVANGHELICĂ DIN ROMÂNIA – ISTORIC ȘI DOCUMENTE – B.E. RĂDUȚ)

Alianta Evanghelica din Romania - Istoric si documente - Bogdan Emanuel Radut (coperta cartii)

EXPRIMĂ-ȚI PĂREREA DAR FII LA OBIECT!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.