CONFERINTA LUCRATORILOR EVANGHELICI DIN ROMANIA SI EUROPA DE EST

CONFERINȚA LUCRĂTORILOR EVANGHELICI DIN ROMÂNIA ȘI EUROPA DE EST

Alianța Evanghelică din România vă invită la Conferința Lucrătorilor Evanghelici din România și Europa de Est, cu tema „Puterea Unității în Cuvânt”, care va avea loc în București, în zilele de 18-19 iunie 2013. Cu această ocazie, se va lansa proiectul „Coaliția Evanghelică”, ce va promova parteneriate și evenimente între Biserici Evanghelice din România, Europa de Est și SUA. Credem din toată inima că Biserica trăiește vremuri în care resursele de orice fel pe care Domnul le-a așezat în Trupul Său, trebuie aduse laolaltă în unitate pentru a putea face lucrarea lui Dumnezeu cât mai eficient.

Conform rugăciunii Domnului Iisus din Ioan 17:21, unitatea credincioșilor este unul dintre semnele cele mai importante care îi vor determina pe oameni să creadă în lucrarea Lui mântuitoare. Scopul acestei conferințe este de a realiza un parteneriat pentru o perioadă lungă de timp cu Biserici aflate în Coaliția de Biserici Evanghelice din SUA. Acest parteneriat va fi realizat în spiritul temei propuse și dezbătute, respectiv a puterii pe care o câștigăm prin unitatea în Cuvânt. Începând cu data conferinței, Bisericile încadrate în coaliția din România, Europa de Est și SUA, vor studia în paralel, teme comune din Evanghelia după Ioan, cu scopul de a sublinia aspectul important al unității noastre bazate pe Cuvântul lui Dumnezeu.

VORBITORI:

1. DR.JACK GRAHAM
Pastor Senior la Biserica Baptistă „Prestonwood”

PASTOR JACK GRAHAM

Dr. Jack Graham este pastorul Bisericii Baptiste Prestonwood, una dintre cele mai mari și mai dinamice congregații din Statele Unite ale Americii.
Când dr. Graham a venit la Prestonwood, în 1989, congregația, care număra la acea vreme 8000 de membri, a răspuns cu mult entuziasm la mesajele sale directe și la stilul de predicare plin de putere. El a adus Bisericii provocarea unei lucrări evanghelistice mult mai ample și, în anul 1999, Biserica s-a mutat din nordul orașului Dallas într-o nouă locație de 7500 de locuri, din partea de vest a orașului Plano. Având în prezent mai mult de 32000 de membri, Biserica Prestonwood continuă să crească, având șapte servicii de închinare în fiecare weekend, patru servicii în timpul săptămânii, aproximativ 300 de grupuri de părtășie pentru toate vârstele și multiple lucrări de evanghelizare și slujire în comunitate, prin care slujesc mii de persoane.
În 2006, Biserica a construit un al doilea complex, numit „Campusul de Nord”, într-o comunitate înfloritoare, la 30 de kilometri nord de Plano. În 2011, Biserica Prestonwood s-a întors la origini, începând slujirea într-o a treia locație, „Campusul din Dallas”, la aproximativ trei kilometri distanță de locația originală. Dr. Graham a slujit două mandate ca Președinte al Convenției Baptiste de Sud, cea mai mare denominație protestantă americană, cu aproximativ 16 milioane de membri.
Este autorul a numeroase cărți, printre care „You Can Make a Difference”, „Lessons from the Heart”, „A Hope and a Future”, „Life According to Jesus”, „Are you Fit for Life?” și „Powering Up”. „Courageous Parenting” este cartea la care este co-autor, împreună cu soția lui, pornind de la experiența lor ca părinți. Predicarea biblică și plină de pasiune a dr. Graham poate fi urmărită la nivel național și mondial prin intermediul „PowerPoint Ministries”. Prin emisiuni de televiziune și radio, ca și prin predici și jurnale devoționale transmise pe internet, el abordează probleme cotidiene relevante pentru societatea contemporană. Dr.Graham a fost ordinat ca lucrător al Evangheliei în anul 1970, deține un „Master of Divinity” și un „Doctor of Ministry” pe tema „Biserică și Proclamare”, de la Southwestern Baptist Theological Seminary.

Jack Graham și soția lui, Deb, locuiesc în orașul Frisco, Texas, au trei copii – Jason (căsătorit cu Toby), Kelly (căsătorită cu Jason Flores) și Joshua (căsătorit cu Kaytie) și trei nepoți – Ian James Graham, Dylan Claire Graham și Levi Loyal Graham.

Subiecte abordate:
Dezvoltarea lucrării de predicare și conducere
Cum să conduci cu integritate și curaj?

2. BRYANT WRIGHT
Pastor Senior la Biserica Baptistă „Johnson Ferry”

PASTOR BRYANT WRIGHT

Pastorul Bryant a fost chemat să slujească în Biserica „Johnson Ferry” pe când lucrarea era doar o misiune a primei Biserici Baptiste din Marietta, alcătuită din 20 de familii, care se întâlneau în cabinetul dezafectat al unui medic. Astăzi, Biserica „Johnson Ferry” are aproape 8000 de membri, 7 servicii divine duminică dimineața și o participare de peste 4200 de persoane. Biserica este unică prin faptul că oferă participanților un amestec de muzică tradițională și contemporană în toate cele 3 ore de închinare. Bryant predică pe rând în cele două săli de cult în care oamenii se adună pentru închinare. Biserica are o puternică orientare către lucrarea de misiune, în 2012, peste 1900 de persoane mergând în 81 de călătorii misionare pe termen scurt, la nivel național, local și internațional, în 41 de țări. Pastorul Bryant este autorul a cinci cărți: „One Minute of Your Time”, „Another Minute of Your Time”, „One Minute of Your Day”, „Seeds of Turmoil” (originile biblice ale conflictului din Orientul Mijlociu) și „Right From The Heart”. În 1992, pastorul Bryant a înființat „Right From the Heart Ministries”, o lucrare prin care se transmit spoturi cu mesaje spirituale de 30 – 60 de secunde pe posturile laice de radio și televiziune.
De asemenea, pune la dispoziție posibilitatea de a descărca predicile sale în format audio și video la adresa http://www.rightfromtheheart.org

Pastorul Bryant este implicat în lucrarea Domnului din anul 1978, are un „Master of Divinity” de la Southwestern Theological Seminary și titluri doctorale onorifice de la Universitatea South Carolina și SEFOVAN Seminary din Madrid, Spania.
A slujit ca președinte al Convenției Baptiste de Sud, cea mai mare denominațiune protestantă americană, cu 16 milioane de membri, între anii 2010 și 2012.

Bryant Wright și soția lui, Anee, locuiesc în Marietta, Georgia, au trei fii – George (căsătorit cu Megan), Andrew (căsătorit cu Brooke) și David (căsătorit cu Kate) și patru nepoți – McKenna, Brody, Anna Beth și Everett.

Subiecte abordate:
Cum să închei bine alergarea ca pastor și creștin?
Cum să devenim o Biserică motivată de Marea Trimitere?

3. DR. DAVID H. MCKINLEY
Pastor Senior și Învățător la Biserica Baptistă „Warren”

PASTOR DAVID MCKINLEY

Este în lucrare de 30 de ani, proclamând Cuvântul Domnului, inspirând și încurajând ascultătorii, prin transmiterea adevărurilor fundamentale ale Cuvântului lui Dumnezeu. Are darul de a transforma doctrine biblice complexe în învățături ușor de înțeles, transmise în limbajul cotidian al oamenilor, provocându-i astfel și motivându-i la schimbare. Pastorul MacKinley este autorul a două cărți, „The Life You Were Born to Give” (W Publishing Group, 2007) și „The Search for Satisfaction” (W Publishing Group, 2006). De asemenea, a contribuit la un manual dedicat pastorilor, numit „In Remembrance of Me”, autor Dr. Jim Henry (Broadman & Holman Publishers, 1998); cartea devoțională „Directions: Daily Devotions for Your Journey” (2002), în beneficiul Sheridan House Family Ministries; „One Year Devotional Prayer Book II: Living the Life” (Thomas Nelson, 2010) și „Preacher’s Sourcebook”, Volume 2, editat de O.S Hawkins (Thomas Nelson, 2012). Este pastor senior al Bisericii Baptiste Warren din Augusta, Georgia, din 2008 până în prezent.
A slujit ca pastor-învățător al Bisericii Baptiste Prestonwood, din Plano, Texas (2002-2008), pastor senior al Boca Raton Community Church din Boca Raton, Florida (1998-2002), pastor senior al First Baptist Church Merritt Island, Florida (1992-1998), pastor asociat al Bisericii Baptiste Prestonwood din Dallas, Texas (1989-1992) și pastor asociat al First Baptist Church West Palm Beach, Florida (1983-1989).
Pastorul McKinley a obținut „Master of Divinity” de la Mid America Baptist Theological Seminary și titlul de „Doctor of Ministry” de la Talbot School of Theology. A condus grupuri misionare în Africa de Sud, România, Panama, Ecuador, Cuba, China, Coreea de Nord, Israel și Grecia.

David Mckinley și soția lui, Connie, sunt mândrii bunici ai lui Isabella, Miles și Sawyer, copiii fiului lor, Joseph și ai lui Abigail.
Fiica familiei Mckinley, Mary Liz, a absolvit Universitatea Liberty în decembrie 2011 și lucrează în prezent la „Walt Disney World”, Orlando, Florida. Mary Liz este logodită cu Marcelo Escanuela, având planificată nunta pentru luna August, 2013.

Subiecte abordate:
Stai tare pentru Evanghelie!
Fii tare în momentele dificile ale lucrării!

4. JARRETT STEPHENS
Pastor și Învățător la Biserica Baptistă „Prestonwood”

PASTOR JARRETT STEPHENS

Este originar din Bossier City, Louisianna. A absolvit Universitatea Baptistă Ouachita, cu titlul de „Bachelor of Arts”, în Studii Biblice și Psihologie.
A obținut „Master of Divinity” de la Southwestern Baptist Theological Seminary în 2006 și titlul de „Doctor of Ministry” de la Liberty Theological Seminary în ianuarie 2012. Jarrett este pastor-învățător al Bisericii Baptiste Prestonwood în Plano, Texas.

Jarrett Stephens este căsătorit cu Debbie și au patru fiice – Riley, Kelsey, Cameron și Landry.

Subiecte abordate:
Organizarea și mobilizarea Bisericii locale (grupuri mici)

PROGRAM CONFERINȚĂ:

Marți, 18 iunie 2013
07.30 – 09.00 Înscriere pe baza unei contribuții:
*15 lei pentru documentele conferinței
(separat se vor achita 25 lei pentru masa de prânz din cele două zile)

09.00 – 13.00 Sesiuni de lucru (cu pauză de cafea și părtășie)
13.00 – 14.00 Pauză de masă
14.00 – 17.00 Sesiunile de după amiază (cu pauză de cafea și părtășie)

Miercuri, 19 iunie 2013
9.00 – 13.00 Sesiuni de lucru (cu pauză de cafea și părtășie)
13.00 – 14.00 Pauză de masă
14.00 – 17.00 Sesiunile de după amiază (cu pauză de cafea și părtășie)
19.00 – 20.30 Program special de evanghelizare la Sala Palatului.

CONTACT:

Conferința va avea loc în Aula Centrului Creștin București
Str. Răsăritului Nr.59, Sector 6, București
Telefoane 021-240.78.65 (între orele 8.00 – 16.00) și 0726-287.315

INVITAȚIE la Conferința Lucrătorilor Evanghelici
din România și Europa de Est – Iunie 2013

EXPRIMĂ-ȚI PĂREREA DAR FII LA OBIECT!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.