ALIANTA EVANGHELICA DIN ROMANIA - LOGO OFICIAL

ALIANȚA EVANGHELICĂ SESIZEAZĂ CNA CU PRIVIRE LA JIGNIRILE LUI GIGI BECALI ÎN EMISIUNEA DIFUZATĂ DE ROMÂNIA TV

CĂTRE: CONSILIUL NAȚIONAL AL AUDIOVIZUALULUI
Domnului Președinte RĂSVAN POPESCU

Alianța Evanghelică din România, ce grupează Cultul Baptist, Cultul Penticostal și Biserica Creștină după Evanghelie, se adresează CNA-ului – în calitate de garant al interesului public în domeniul audiovizualului – solicitându-vă un punct de vedere oficial, privind emisiunea difuzată pe postul de televiziune România TV din data de 23 noiembrie 2012, moderată de Ionela Anastase.

Cu această ocazie, invitatul a exprimat opinii proprii în legătură cu participarea cetățenilor la vot și totodată, în total dispreț față de valorile creștine pe care domnia sa le susține public cu orice ocazie, a făcut declarații jignitoare și defăimătoare la adresa creștinilor neoprotestanți din România.

Considerăm absolut necesar ca CNA-ul, în calitate de organism cu atribuții în protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, și în mod deosebit, ale celor religioase în acest caz, să își exprime punctul de vedere.

Totodată, CNA-ul, având responsabilitatea urmăririi modului în care publicul este informat corect și imparțial de către furnizorul de informații, considerăm că are obligația să analizeze modul în care România TV, și în special moderatorul emisiunii, și-au îndeplinit cu bună credință această obligație.

În opinia noastră, CNA-ul trebuie să intervină în păstrarea nealterată a liberei exprimări în spatiul public, atenționând cu fermitate pe toți acei furnizori de informații ce caută audiență prin invitarea unor oameni care nu pot înțelege că au și îndatoriri și responsabilități, și care spun ce gândesc, dar nu întotdeauna și gândesc ce spun.

Cu stimă,

Președinte A.E.R.
Virgil Achihai

EXPRIMĂ-ȚI PĂREREA DAR FII LA OBIECT!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.