ALIANTA EVANGHELICA DIN ROMANIA CONTESTA AMENDAMENTELE BISERICII ORTODOXE INTRODUSE IN PROIECTUL NOII LEGI A CIMITIRELOR

ALIANȚA EVANGHELICĂ DIN ROMÂNIA CONTESTĂ AMENDAMENTELE PATRIARHIEI ROMÂNE INTRODUSE ÎN PROIECTUL NOII LEGI A CIMITIRELOR

Stimați colaboratori ai Evangheliei,

Vă trimit în atașament, protestul pe care Alianța Evanghelică din România l-a înaintat către Comisia Juridică a Camerei Deputaților, ca urmare a amendamentelor pe care Patriarhia Română le-a introdus în Proiectul Legii cimitirelor, crematoriilor umane și serviciilor funerare, pe care, de asemenea, le găsiți în atașament.

Vă rog să transmiteți la cât mai multe persoane acest PROTEST și să ne rugăm cu toții ca această Lege să nu treacă de Parlament.

Împreună pentru Hristos,

Președinte A.E.R.
Virgil Achihai

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Nr.26/15.10.2012

CĂTRE: COMISIA JURIDICĂ A CAMEREI DEPUTAȚILOR
Domnului Președinte DANIEL BUDA

În numele Alianței Evanghelice din România, ce grupează Cultul Penticostal, Cultul Baptist și Biserica Creștină după Evanghelie, doresc să-mi exprim profunda îngrijorare cu privire la introducerea în proiectul Legii cimitirelor, crematoriilor umane și serviciilor funerare, a amendamentelor Patriarhiei Române.

Ani de zile, credincioșii penticostali, baptiști sau creștini după Evanghelie, au suferit, pe lângă batjocuri și jigniri, și îngrădiri ale dreptului de a-și îngropa în liniște, conform cu credința proprie, rudele și prietenii. Toate aceste suferințe au venit și ca urmare a faptului că multe cimitire au trecut în proprietatea unei singure Biserici.

În acest context, adoptarea de către Parlamentul României, a unei Legi în acest domeniu, era absolut necesară, iar forma finală care a fost trimisă Președintelui României pentru promulgare, consider că îndeplinea condițiile pentru a fi acceptată de către toți cei interesați.

Amendamentele pe care Patriarhia Română le propune pentru a fi dezbătute în Comisie, vin însă în totală contradicție cu ceea ce s-a discutat anterior, cu dreptul oricărui cetățean cu privire la o înmormântare decentă și conformă cu ritualul Cultului de care a aparținut, lucruri stipulate chiar în Lege.

Stimate domnule Președinte, aceste amendamente nu numai că intră în contradicție cu articolele anterioare, dar legiferarea lor va consimți faptul că NU ai dreptul să fii înmormântat în conformitate cu ritualul Cultului de care ai aparținut (deși există o Lege a LIBERTĂȚII RELIGIOASE), că poți fi înmormântat DOAR DACĂ există în cimitir un sector corespunzător Cultului de care ai aparținut, și toate acestea DACĂ anterior s-a semnat și parafat de proprietarul cimitirului și unitatea centrală de Cult, un protocol în care sunt menționate condițiile înmormântării religioase. Cu alte cuvinte, dacă defunctul nu are aceeași religie cu proprietarul cimitirului, acesta din urmă are dreptul să refuze înmormântarea.

Având în vedere toate cele menționate mai sus, în numele Alianței Evanghelice din România, vă rog, domnule Președinte, să mențineți forma inițială a Legii.

Cu considerație,

Președinte A.E.R.
Virgil Achihai

EXPRIMĂ-ȚI PĂREREA DAR FII LA OBIECT!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.