EMIL BOC - CONFERINTA DE PRESA

ALIANȚA EVANGHELICĂ DIN ROMÂNIA SE ADRESEAZĂ PRIM MINISTRULUI EMIL BOC ÎN LEGĂTURĂ CU RECENSĂMÂNTUL

Nr.8/24.10.2011

Stimate Domnule Prim Ministru
Conf.Univ.Dr. Emil Boc

Alianța Evanghelică din România ce cuprinde Cultul Penticostal, Biserica Baptistă și Biserica Creștină după Evanghelie, vă transmite, prin intermediul acestei scrisori, profunda îngrijorare cu privire la declarația pe care dl.Vergil Voineagu a făcut-o în timpul briefingului de la sfârșitul Ședinței de Guvern, din data de 21.09.2011.

Chiar prin actul normativ astăzi promovat (HG 922 / 21.09.2011), avem posibilitatea să folosim și surse indirecte, adică de la celelalte persoane care au rămas acasă, de la vecini, Primar, Secretarul Primăriei, Preot.”

Trebuie să vă semnalăm, domnule Prim Ministru, că afirmația dlui Voineagu, nu numai că nu are niciun fel de acoperire în actul normativ sus menționat, dar pune Guvernul României într-o situație extrem de neplăcută prin faptul că un înalt responsabil guvernamental completează, cu de la sine putere, o Hotărâre de Guvern. În mod normal, dl.Voineagu ar trebui să-și dea demisia din funcția pe care o ocupă.

În același timp, având în vedere numărul foarte mare de români plecați în străinătate, completarea personală pe care dl.Voineagu și-a permis să o facă la o Hotărâre de Guvern, deschide larg calea abuzurilor în completarea formularelor și a denaturării semnificative a rezultatelor finale ale recensământului, cu nenumărate implicații în plan social, dar mai ales religios.

Preotul local, conform legislației în vigoare, nu are, sub nicio formă, competență în furnizarea de date și informații, recenzorului, iar acest lucru trebuie spus foarte clar printr-un comunicat oficial, cât mai repede posibil.

Așteptăm din partea dvs, domnule Prim Ministru, să luați atitudine față de această situație total inacceptabilă, creată de afirmația dlui Voineagu și care pune Guvernul României, după părerea noastră, într-o situație dificilă.

Cu deosebită considerație,

Președinte A.E.R.
Virgil Achihai

ALIANTA EVANGHELICA DIN ROMANIA SE ADRESEAZA PRIMULUI MINISTRU EMIL BOC PRIVIND RISCUL DENATURARII REZULTATELOR RECENSAMANTULUI DIN OCTOMBRIE 2011

EXPRIMĂ-ȚI PĂREREA DAR FII LA OBIECT!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.